Amersfoort Toastmasters

29Wil je beter leren presenteren, je spreekangst overwinnen, je persoonlijke effectiviteit of je leiderschapsvaardigheden verbeteren? Bij Amersfoort Toastmasters kan het allemaal.

We komen iedere maand twee keer bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten helpen we elkaar naar een hoger niveau. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen, waardoor iedereen op een veilige manier kan oefenen. De meesten van ons willen zich vooral bekwamen in het spreken in het openbaar. Bij iedere bijeenkomst krijgen leden volop gelegenheid om presentatievaardigheden te trainen.

Iedere speech wordt uitgebreid geëvalueerd. Blijf je binnen de tijd? Klopt de structuur van je speech? Hoe is je woordgebruik? Hoe beweeg je? Hoevaak zeg je ‘eh’? Hoe is je intonatie? Komt je speech überhaupt over? Als je goed wilt leren speechen is het vooral doen, doen, doen. De feedback helpt je de juiste richting te bepalen waardoor je je spreek- en presentatievaardigheden in korte tijd sterk kunt verbeteren.

36En dan hebben we ook nog het immer populaire improvisatie-onderdeel. Je krijgt een vraag of stelling voorgeschoteld en aan jou de taak om hier een gloedvol betoog over te houden. Dit leidt vaak tot hilarische situaties. Een leuke maar ook zeer leerzame oefening. Je leert hoe je jezelf op een heldere en georganiseerde manier kunt presenteren met een minimum aan voorbereiding.

Naast presenteren en improviseren zijn er ook mogelijkheden om je leiderschapskwaliteiten te verbeteren, bijvoorbeeld door een avond als dagvoorzitter te fungeren. Is dat nog te hoog gegrepen? Geen probleem, iedere Toastmasters bijeenkomst biedt verschillende mogelijkheden om diverse leiderschapsrollen te oefenen. Stap voor stap en onder deskundige begeleiding kun je je ontwikkelen tot een competent leider.

  • Nederlandstalige club
  • Iedere 2e en 4e donderdag van de maand
  • Bijeenkomsten starten om precies 20:00 uur, en duren tot 22:00 uur, met een drankje na. Gasten wordt geadviseerd om 19:45 uur aanwezig te zijn, voor een korte kennismaking
  • Amershof, Snouckaertlaan 11, Amersfoort (op loopafstand van Amersfoort CS; gratis parkeren, beperkte plaats)
  • Meer informatie over Amersfoort Toastmasters: http://amersfoort.tmclub.eu/

Kennismaken met Amersfoort Toastmasters? Kom eens een avondje vrijblijvend langs en proef de sfeer van een Toastmasters avond. Vul het onderstaande formulier in. Je kunt rekenen op een warm welkom.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Beveiligingscode invoeren (verplicht)

captcha

Amershof, Snouckaertlaan 11