Voor Professionals

Gouden RaadTweede Toastmastersbijeenkomst in Laren Noord-Holland een succes.

Maandag 9 september was de tweede bijeenkomst van de sprekersclub Gouden Raad Toastmasters in het Gooi, Laren. De deelnemers ware na afloop enthousiast en vol lof over het dit nieuwe initiatief. De avond werd bezocht door diverse maar aan elkaar gewaagde groep mensen. Van directeuren tot mensen “in between jobs” en van accountmanagers tot IT professionals.

Speeches en evaluaties waren net als op iedere Toastmastersbijeenkomst een belangrijk deel van het programma. Hoogtepunt waren de improvisaties door bezoekers aan deze bijeenkomst. Na een uitleg konden de gasten zelf voor de groep oefenen met het voor de vuist weg spreken.

De deelnemers aan deze bijeenkomst kwamen om uiteenlopende redenen op deze kennismaking af. Sommigen willen hun goede vaardigheden in het spreken in het openbaar verder verbeteren. Anderen willen hun spreekangst overwinnen en hun zenuwen beter de baas blijven. Weer anderen vinden het belangrijk dat zij beter hun boodschap, zonder afdwalen kunnen overbrengen aan hun publiek.

Gouden Raad Toastmasters richt zich op professionals, consultants, projectmanagers, adviseurs, ondernemers en geïnteresseerden. The Theory of Constraints, de populaire management filosofie van de Israëlisch/Amerikaanse wetenschapper Eli Goldratt loopt als een rode draad door de bijeenkomsten. Deze theory helpt bij het ontwikkelen van visie en oplossen van conflicten en dilemma’s. Net als alle andere clubs is de missie van deze club mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun communicatie vaardigheden en leiderschap.

Maandag avond 23 september en op 14 oktober is er een vervolg bijeenkomst gepland. Op de website www.toastmasters.nl/toc kunt u meer informatie vinden over deze club. U bent als gast hartelijk uitgenodigd.

Comments are closed.